дом Култура Скандал! Искат оставката на обвиняемия Иван Тотев като шеф на фондация „Пловдив...

Скандал! Искат оставката на обвиняемия Иван Тотев като шеф на фондация „Пловдив 2019“, компрометирал Европейската столица на културата

159
0
ДЯЛ

Пловдивските организации на Демократи за свободна България (ДСБ), “Да, България!” и „Зелените“ искат оставката на кмета на Иван Тотев като председател на Фондация „Пловдив 2019“, която готви и разходва средствата за подготовката на града за Европейска столица на културата.

„Кметът на града, срещу когото са внесени обвинения в съда, е и председател на Фондация „Пловдив 2019“, което тежко компрометира дейността на организацията. Не бива да допускаме съмнения в корупция да помрачат възможността за отлично представяне на града и държавата ни през 2019 година.

Обичаме и държим на авторитета и имиджа на града си, затова настояваме:

1. За оставката на Иван Тотев като председател на Фондация „Пловдив 2019“, най-малкото до изясняване на обективната истина около повдигнатите обвинения;

2. Общинският съвет да върне обратно обществениците, борили се за спечелването на титлата “Пловдив 2019” и да спре подмяната им с послушни партийни назначения“, се казва в позиция на ДСБ – Пловдив, оглавявана от Йордан Иванов.

От искащите оставката партии отбелязват още, че са „дошли парите и е започнало партийно кадруване“.

Фондация „Пловдив 2019“ не е партиен проект, отбелязва ДСБ. От там уточняват, че на предстоящото заседание отсъства за пореден път корекция на Решение, с което издателят Манол Пейков бе освободен от състава на Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019”.

„Въпреки признанията, че решението е взето от общинските съветници без достатъчна информация и немотивирано, до днес кметът Иван Тотев не е изпълнил даденото си пред медиите обещание за връщане на горепосоченото решение за ново обсъждане и вече твърди, че темата е приключена. Отвъд срамното отстраняване на един почтен гражданин на Пловдив, сме притеснени, че управниците назначават партийни кадри, за да могат да разпределят финансовите средства от Фондацията непрозрачно и в партиен интерес. Кадровият хаос се случва точно в момента, когато забавеното държавно финансиране е осигурено“, се казва още в позиция на трите партии.

Междувременно четирима членове на Управителния съвет на фондацията подадоха оставки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here